Задържаха трима от Пазарджишко, убили 45-годишен мъж, става ясно от съобщението на МВР.

Сигналът за изчезнал мъж е подаден на 9 декември м.г. в районното управление в Пазарджик от 39-годишна жителка на пазарджишкото село Братаница. Тя съобщила, че дни по-рано 45-годишният й съпруг излязъл от къщи с трите им деца и впоследствие е изчезнал. Мъжът бил първоначално обявен за местно, а по-късно и за общодържавно издирване.

Разследващите установили, че на 6 декември издирваният мъж бил засечен да събира царевица от нива в землището на съседното село Ляхово. На мястото пристигнали 27-годишният собственик на земеделската земя В.С. и неговият 34-годишен работник Г.Н., жители на село Братаница. Според събраните данни, двамата нанесли побой на 45-годишния мъж и го отвели със себе си.

Трите деца са разпитани с помощта на инспектор от „Детска педагогическа стая” и психолог пред съдия от Районен съд - Пазарджик. Те са присъствали на случилото се. Проведени са поредица от процесуални действия - претърсвания и изземвания от стопански постройки и жилища, собственост на побойниците. Въпреки проверките от изчезналия баща нямало и следа.

По информация, малко след изчезването си, мъжът бил засечен в база, помещаваща се в бившия стопански двор на близко село, собственост на 29-годишния И.Н. от село Ветрен дол. Според събраните данни, потърпевшият бил държан от И.Н. в метална клетка на гълъбарник и там също бил подложен на побой. След това стопанинът на базата качил в микробус „Мерцедес” пребития мъж и го отвел в неизвестна посока.

И.Н. е бил подложен на полиграфско изследване от служители на Института по психология на МВР. Установено е, че побойниците от село Братаница и И.Н. от село Ветрен дол се познават добре, а освен това и тримата познават издирвания.

Органите на реда получили информация къде по всяка вероятност е изхвърлено тялото на изчезналия мъж. В четвъртък е претърсен напоителен канал „Алеко Потока”, преминаващ през землището на село Братаница.

Тялото на жертвата е открито до една от металните клапи. При първоначалния оглед са установени следи от насилие. Предстои извършването на обстойна съдебно-медицинска експертиза.

В хода на разследването за срок от 24 часа е арестуван И.Н. от село Ветрен дол. За срок от 24 часа в ареста на РУ - Пазарджик са задържани В.С. и Г.Н. от село Братаница. На мъжете е повдигнато обвинение за убийство в съучастие.

Подробностите за разследването бяха съобщени на брифинг в ОДМВР - Пазарджик от главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов, административният ръководител на Пазарджишката окръжна прокуратура Васил Малинов и директорът на дирекцията старши комисар Йордан Рогачев.