Двама служители на териториална дирекция на Националната агенция по приходите - НАП в София от оперативен контрол са задържани с подкуп, съобщи пред БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Във вчерашния ден под ръководството на Софийска градска прокуратура разследващи полицаи от ГД "Национална полиция" са извършили процесуално-следствени действия по повод сигнал от собственик на автосервиз в София, че му се иска подкуп от инспектори от НАП, за да не му съставят акт за установяване на административно нарушение. Поискали са първоначално 7000 лв. и са получили във вчерашния ден 2000 лв.

Сигналът е подаден в Софийска градска прокуратура и ГД "Национална полиция" за това, че му се иска подкуп", обясни Арнаудова и добави, че веднага са били поискани специални разузнавателни средства.

Парите са били предварително белязани от органите на разследването и същите са открити у едно от двете претърсвани лица. По разпореждане на Софийска градска прокуратура е запечатано служебното им помещение, което се намира на ул. "Аксаков" 1.

Предстои Софийската градска прокуратура да поиска разрешение от Софийския градски съд за претърсване и на служебното помещение. Двете лица ще бъдат задържани за 72 часа от Софийска градска прокуратура и в понеделник ще се поиска постоянният им арест в Софийския градски съд", каза още Румяна Арнаудова.