Няма деца, които да са одобрени за лечение в чужбина, и да не получат финансиране. Това заяви пред БНР директорът на Център „Фонд за лечение на деца" Павел Александров.

По думите му до момента фондът е финансирал лечение на деца за близо 4 млн. лв. и се очаква поредният транш от финансовото министерство. „Очакваме тук в най-близките дни да ни одобрят 1,6 млн. лв., за да можем да приключим годината", заяви Александров.

По този начин той отговори на упреците на Йордан Петров от сайта „Спаси Дарина", че работата във фонда отново буксува. "Не се излъчват представители за звеното за подпомагане. Не се избират медицински специалисти, с които да се сключи договор и които да дават оценки на молбите на децата. Фондът за лечение на деца няма официален бюджет и в момента дори деца, които са с разрешено финансиране от Фонда, не могат да заминат", посочи Петров.

По повод тези обвинения Павел Александров заяви, че всички процеси вече са задвижени и в съвсем кратък срок процедурата ще бъде адаптирана към изискванията на закона.