Стотици рокери от цялата страна се събраха на протест пред Съдебната палата в София. Протестът е заради липсата на правосъдие за турския гражданин Фарук Бекташ, убил семейство мотористи на пътя край Драгоман и пуснат под домашен арест.

Припомняме, след това турският гражданин избяга и е обявен за общодържавно издирване. Задочно мярката му за неотклонение бе променена в „постоянен арест”.

Снимка 248251

Източник: БГНЕС

Мотористите издигнаха националния трибагреник и поставиха каските си на оградата на Съдебната палата. Те издигнаха транспарант „Затвор за убийците по пътищата”. Мирният протест за справедливост започна с шумна демонстрация на мощта на моторите им.

Организаторът Сергей Ценов заяви пред журналисти, че утре се предвиждат демонстрации на мотористи пред съдилищата в областните градове на страната. Той бе категоричен, че няма да се уморят, а ще продължат с протестите и случаят няма да бъде забравен. Протестиращите настояват за оставката на въпросната съдийка от окръжния съд в София, постановила домашния арест

„Първо искаме оставката на съдийката, после искаме Висшият съдебен съвет да се произнесе по казуса, който забъркаха. Искаме промени в закона, защото е явно, че този закон обслужва убийци, законово пуснахме един убиец да си отиде”, заяви той. По думите му предстоят протести пред МВР, пред Министерство на външните работи.

Снимка 248252

Източник: БГНЕС

„Това е подигравка с българското законодателство и подигравка с българския народ – явен убиец да си отиде под носа на всички ни”, заяви той. Ценов бе категоричен, че искат отговори.

Протестът на прокуратурата и задочният съд за Фарук Бекташ предизвика още повече недоволството на моториста, който попита кого ще съдим. Народът ще плаща за служебен адвокат, народът ще плаща, защото той бе освободен под домашен арест без гаранции, народът ще плаща ние да го търсим. Това е смешно - как ще ни удовлетвори един такъв процес. Делото по начина, по който се развива, е пародийно, категоричен бе Ценов.

Протестиращите скандират „Мафия” и освиркват магистратите. Те очакват тази вечер на протеста да дойдат над 1000 души.