Трима младежи са арестувани след полицейско преследване в София, съобщават от пресцентъра на МВР.

Екшънът започнал около 4.00 часа тази сутрин, след като в района на бул. „Черни връх” полицейски екип забелязал лек автомобил „Сеат Ибиза”, движещ се с висока скорост. Униформените веднага направили знак на шофьора да спре. Той обаче не се подчинил и продължил към ул. „Луи Айер”, където отново не спрял на подадените сигнали от други два полицейски екипа.

Друг екип униформени пресрещнали колата в района на Околовръстния път. Там шофьорът отново не спрял на подадените многократно звукови и светлинни сигнали.

По време на гонката шофьорът многократно блъскал колата в пътни знаци и бордюри, преминавал на червено на светофарите.

В крайна сметка 18-годишният шофьор бил спипан в района на ул. „Опълченска”. Заедно с него в колата били 19-годишният собственик на автомобила и спътник, както и 18-годишно момиче. И тримата са криминално проявени. Те са били задържани.

Служителите на реда са установили, че 18-годишният шофирал колата без книжка. Полеви тест показал, че той шофирал, след като употребил упойващи и наркотични вещества.

От полицията допълват, че по случая е образувано досъдебно производство и предстои доклад да бъде внесен  в прокуратурата.