Разбита е група за производство и разпространение на наркотици на територията на страната, съобщават от пресцентъра на МВР.

Операцията е проведена на 26 септември на територията на община Долни чифлик и Поморие съвместно от антимафиоти и полицаи от Бургас и Варна.

Униформените са задържали 16 криминално проявени участници в престъпната група. Под ръководството на спецпрокуратурата били претърсени 18 адреса, обитавани от арестуваните. Претърсени са и управлявани от тях автомобили на територията на Долни чифлик, село Старо Оряхово, село Шкорпиловци и Поморие.

При обиските служителите на реда намерили и иззели общо 12,350 кг марихуана, 35 г амфетамин, 5 електронни везни, 11 700 лева с недоказан произход, мобилни телефони, 3 метал детектора, старинни монети, 13 боеприпаса и др.

Те се натъкнали и на един автомобил „Ауди А8” с интервенция по номера на рама.

От пресцентъра на силовото ведомство уточняват, че на осем от задържаните са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества. Спецсъдът ги е оставил за постоянно в ареста. Те са на възраст между 22 и 36 години.

Други четирима са се разминали с парична гаранция. Останалите четирима пък са били разпитани като свидетели.