Закопчаха измамник, представял се за депутат, адвокат и съдия и посредник на партия. Срещу него е повдигнато обвинение, съобщи прокуратурата. Той е завлякъл трима мъже и една жена с близо 13 хил. лв. Той използвал няколко схеми. С.Д. обещавал, че може да узакони незаконни постройки в различни населени места в Пловдивска област, което не се е случило. Пред хора, които били загубили имотите си чрез продажби от частен съдебен изпълнител заради неплатени дългове, твърдял, че можел да им ги върне, като заведе съдебни дела и ги спечели. С.Д. получавал заплащане, но не извършвал услугите.

На 12 юли 2022 г. след подаден С.Д. е бил задържан. При личен обиск у него е била намерена пластика, която наподобявала служебна депутатска карта, но с надпис "народен председател".

Задържаха измамник, събирал дарения чрез фалшив профил в социалните мрежи

Задържаха измамник, събирал дарения чрез фалшив профил в социалните мрежи

Чрез фалшива кампания за тежко болно дете събрал над 5000 лева

С.Д. е имал офис за консултации в центъра на гр. Пловдив. Там приемал хора като се представял за посредник на политическа партия и представител на религиозна организация. Обещавал, че можел да помогне при узаконяване на постройки и др. дейности.

И в момента по делото се извършват активни действия по разследването. Обвиняемият С.Д. е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив.