Миската и бизнес дама Анита Мейзер е задържана за убийството на съпруга й Николай. На брифинг говорителят на Окръжната прокуратура-Варна Радослав Лазаров обяви, че са събрани необходимите доказателства за това, че Мейзер е убила съпруга си.

Припомняме, че 40-годишният културист и бивш охранител Николай Димов бе убит през нощта в събота срещу неделя в дома му във Варна. Бе съобщено, че тялото на мъжа е открито от съпругата му Анита Мейзер, която е собственик на жилището.

40-годишен културист е убит във Варна

40-годишен културист е убит във Варна

Николай Димов е убит тази нощ

На брифинга от прокуратурата информираха, че убийството е разкрито само за 24 часа по горещи следи. 52-годишната Анита Желева, която е по-известна с фамилията Мейзер, е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор. Тя вече е привлечена като обвиняема за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда.

Сигналът за починало лице в жилищна сграда в района на „Евксиноград” във Варна е получен вчера в ранните сутрешни часове. Убитият и Мейзер живеели на семейни начала там.

Причината за смъртта на 40-годишния мъж ще бъде ясна, след като излязат резултатите от съдебномедицинската експертиза, заяви заместник-окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров, който е и говорител на Окръжната прокуратура. Той обясни, че такава експертиза няма как да бъде изготвена за 24 часа.

Той обясни, че престъплението, в което е обвинена Анита Мейзер, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Предстои Окръжната прокуратура да внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Мейзер.

От прокуратурата категорично заявиха, че Николай Димов не е заклан, а удушен. Говорителят й отправи упрек към медиите за „свободните съчинения”.

Радослав Лазаров не пожела да коментира обстоятелствата около деянието. Той отказа коментира и предположения, че Мейзер е причинила смъртта на мъжа си по време на садо-мазо страсти, уточнява Varna utre.