Арестувани са четирима гранични полицаи от гранично полицейско управление в Свиленград, предава кореспондентката на БНР в Хасково. Акцията е проведена вчера в късния следобед.

Служител на ръководна длъжност също е сред задържаните. По информация от източници на националното радио големи суми пари са открити при претърсване в домовете на арестуваните.

Предполага се, че граничарите са замесени в трафик на бежанци. Официална информация от МВР засега няма.

По информация на „Хасково нет” арестуваните са шестима. Акцията била по линия на нелегалната миграция и подкупите, които някои от граничарите са получавали за това. Разследващи споделят, че повече от три месеца е продължило следенето на престъпната група. По непотвърдена информация става дума за трафик на нелегални имигранти срещу рушвети. При обиските униформените се натъкнали на 10 000 долара, отново по неофициална информация.

Има и версия, че полицаите са жертва на каналджии. Униформените прецакали трафикантите и те затова ги натопили пред началниците им.

Според познати на задържаните пък те били в акцията за противодействие на нелегалната миграция, като повечето от тях охранявали зелена граница в сакарските гори и балкани.