При полицейска спецакция в Горна Оряховица униформени задържаха над 60 г марихуана, амфетамин и метаамфетамин. Заловен е и дилър рецидивист, а няколко души са арестувани. Операцията срещу разпространението на наркотични вещества се провела на територията на Районно управление Горна Оряховица на 22 юни и продължила до сутринта на 23 юни.

По време на акцията полицаи спрели автомобил, управляван от 36-годишен местен, регистриран за кражби. В колата пътувал и 23-годишен негов съгражданин. Полицаите видели, че единият мъж изхвърля зад седалката пликче. Последствие е установено, че в плика е имало 2 г марихуана.

Намериха наркотици в затворническа килия

Намериха наркотици в затворническа килия

0,23 грама амфетамин бил скрит под прозореца

Мъжете били задържани. Срещу единия е повдигнато обвинение, а по-възрастният мъж е признал, че е купил марихуаната от 39-годишен от Горна Оряховица, осъждан за престъпления, свързани с наркотици.

Криминалистите бързо установили адреса на рецидивиста. Когато видял униформените 39-годишният се заключил в жилището и отказал да отвори вратата. Криминалистите проникнали в жилището и задържали стопанина.

При проверка станало ясно, че мъжът опитал да изгори в печката пакет със суха тревиста маса. Общото количество на намерената и иззета дрога е: 20 грама марихуана и 8 грама метамфетамин.

Канабисът и кокаинът са най-употребяваните наркотици в ЕС

Канабисът и кокаинът са най-употребяваните наркотици в ЕС

Чистотата на кокаина на улицата в Европа е на най-високото ниво от десетилетие

Първоначално мъжът бил задържан за 24 часа, но в последствие срокът бил удължен на 72 часа.

Половин грам амфетамин бил открит при втора проверка на автомобил, управляван от 18-годишна от Горна Оряховица, в района около алеята за хижа "Божур". Н апредната седалка на колата полицаите открили пликче с около 0,5 грама амфетамин.

18-годишната е задържана и по случая е образувано бързо производство. В хода на полицейска операция бил засечен и 36-годишен от Лясковец, регистриран за разпространение на наркотични вещества. От него е иззета кутия от сладолед, в която имало 15 грама марихуана. Пред униформените той признал, че е закупил дрогата от 39-годишния рецидивист. Освен тях полицията в полезрението на полицаите попаднал и 29-годишен от Горна Оряховица. Той бил задържан докато предлагал на двама свои клиенти близо 30 г марихуана.

Усилено проверяват шофьори за алкохол и наркотици

Усилено проверяват шофьори за алкохол и наркотици

В рамките на едноседмична операция на TISPOL в цяла Европа