20-годишният Ангел Генов, който отправи анонимен сигнал за поставено взривно устройство на летище „София” остава за постоянно в ареста.

Решението е на Районния съд на Стара Загора, след като прокуратурата протестира решението на Районния съд, който пусна Ангел Генов с мярка „парична гаранция” от 1000 лева.

20-годишният Ангел Генов от гр. Стара Загора е привлечен като обвиняем за подаване на невярно повикване за тревога, като от деянието са настъпили значителни вредни последици – престъпление е по чл. 326 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 9 март 2016 г., в 21,27 часа, той е подал сигнал от гр. Стара Загора на телефон 112 за поставено взривно устройство на летище "София". С невярното повикване за тревога е затруднил дейността на летище "София" за два часа, се посочва в обвинителния акт.

Припомняме, анонимният сигнал вдигна на крак полицията на 9 март. На тел. 112 мъж съобщи, че на аерогарата ще пристигне пътник, в чийто багаж има взривно устройство.

Моментално беше отцепено летището, пътниците и посрещачите евакуирани, бяха въведени извънредни мерки, както беше направена и проверка и на двата терминала. Пътниците трябваше да се придвижват пеша до терминалите.

Огледът и проверките  приключиха към 24 часа, съмнителен багаж не бе открит.