Въпреки протестите започна строителството на бизнес сграда до детска площадка в жк "Еленово" в Благоевград, съобщи БГНЕС. Това става въпреки подписката и пет дни протести.

Започна строеж на нова кооперация в парк "Бедечка"
Обновена

Започна строеж на нова кооперация в парк "Бедечка"

Софиянци били манипулирани за протестите си срещу презастрояването на "Младост"

В понеделник в 10 часа багерът премина през зелената площ. Десетина протестиращи се опитаха да му блокират с телата си пътя, но полицията ги изблъска.

Машината започна да кърти плочките и бордюрите от построената в началото на годината пътека към детската площадка. "Това е абсурдистан, а не България", каза една от намиращите се на площадката майка.

Други изричаха клетви към полицаите, общинарите, че наред с тях депутатите и дори - президента. Влизането на багера, завари на площадката майки и баби с деца и внучета, които вече ще трябва да играят на площадката в съседство с праха, който ще се носи по време на изкопните работи.

Събрани са и над 400 подписа срещу строителството на бизнес сградата. Някои от съседите твърдели, че на мястото на започналия строеж трябвало да се разшири детската площадка, но имотът от общински стана частен.

Припомняме, почти по същото време в Стара Загора започна строеж в парк "Бедечка", която зелена площ беше "защитена" на 29 септември 2016 година на заседание на общинския съвет.