Уловихме напрежение на границата с Турция заради нерегулярното обработване на документи. Това обяви пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов във връзка с километричните опашки от товарни автомобили на ГКПП-Капитан Андреево.

Узунов обясни, че опашката от тирове през вчерашния ден е била 13 км, а днес вече е 10 км.

Обещават до ден и половина да няма "тапа" на „Капитан Андреево”
Обновена

Обещават до ден и половина да няма "тапа" на „Капитан Андреево”

Заедно с турските граничари ще се набелязват мерки за нормализиране на трафика

Припомняме, че няколко поредни дни продължава струпването на камиони на границата. От Съюза на международните превозвачи обявиха, че са готови на протест и сезираха омбудсмана Мая Манолова за проблема. Вчера на пункта се проведе междуинституционална среща, на която е поет ангажимент до ден и половина "тапата" да изчезне. За днес е предвиден разговор между българските и турските гранични власти за търсене на мерки за справяне с проблема.

По-късно служебният транспортен министър Христо Алексиев поиска по-добра организация на границите заради опашките на ГКПП-Капитан Андреево. Загубите на превозвачите са по-големи, отколкото по-добрата организация или допълнителни служители, смята той.

Тираджии се заканват с протест заради опашките на Капитан Андреево

Тираджии се заканват с протест заради опашките на Капитан Андреево

Не искат обаче да протестират в предизборна обстановка

Пламен Узунов коментира и миграционния натиск, като обяви, че няма сериозни темпове. По думите му много са условията, които влияят върху миграционния натиск. Предвид наближаващата пролет той отчете, че времето е един от тези фактори, но увери, че са взети всички мерки.