Зловещо убийство са разкрили полицаи в Радомир, съобщи БНТ.

Днес на обяд те са открили трупа на 6-месечно дете, заровено в покрайнините на града.

По първаночална информация бебето е починало още на 21-ви декември. Главните заподозрени за смъртта му са неговите родители. В последствие стана ясно, че детето се е задушило след задавяне с храна.

Полицията получила сигнал, че бащата на детето редовно биел майката. Служители на реда посетили семейството, което живеело в радомирския квартал "Арката", и при разговор с майката усетили, че има нещо нередно.

Прокуратурата започна разследване
Още...

Завели семейството в местното РПУ, за да доизяснят случая. Когато ги разделили, майката признала, че на 21 декември тяхното дете много плачело. Бащата го ударил, след което го завили с одеала. На другия ден, когато отишли при него, видели, че то е мъртво. Уплашили се и решили да заровят бебето на няколко километра от техния блок. Оттогава минали около 20-тина дни.

Майката е отведена в РПУ-Радомир. Заради първоначалната информация за домашно насилие, бащата е бил задържан за 24 часа в Областната дирекция на полицията в Перник, информира Дарик радио.

Семейството има още три деца - на 1,5 г., на 8 и 12 години. За по-големите деца се грижат социални работници от Социално подпомагане, а най-малкото е настанено в Дом за деца, лишени от родителска грижа в село Дрен.

За момента е решено децата да не бъдат разпитвани.