Прокуратурата поиска постоянен арест за двойния убиец от столичния кв. "Витоша". Според държавното обвинение свидетели разпознават Драгомир Драгомиров. Двама свидетели видели, че обвиняемият се върнал на местопрестъплението. Той дори им признал, че има пистолет.

57-годишен застреля двама в София

57-годишен застреля двама в София

Стрелбата е станала в района на кв. "Витоша", още един е ранен

Припомняме, че на 18 май 57-годишният Драгомир Драгомиров извърши двойно убийство в столичния кв. "Витоша". Според полицията мотивите са неуредени финансови сметки. Става въпрос за около 100 000 лева. Драгомиров стрелял по шефовете си, строителни инвеститори. Убити са двама души, а трети е пострадал.

Според обвинението има опасност Драгомиров да извърши друго престъпление, ако срещу него бъде взета друга мярка за неотклонение.

Съдът остави в ареста обвиняемия Драгомир Драгомиров

Минималното наказание срещу 57-годишния убиец е 10 години. Той е с чисто съдебно минало, но според прокуратурата все пак е прострелял две лица, а трето е в тежко състояние. Непосредствено след убийството той е тръгнал с пистолет в ръка да търси свидетел на престъплението.

Двойното убийство в София - заради неуредени сметки
Обновена

Двойното убийство в София - заради неуредени сметки

Ставало въпрос за 100 000 лв.

Защитата на Драгомиров пък смята, че няма категорични доказателства той да е извършител на деянието. Деянието дори било необяснимо. Адвокатите му се съмняват във вменяемостта му и дали може да носи наказателна отговорност. Това тепърва щяло да се доказва.

Според защитата няма опасност Драгомир Драгомиров да се укрие. Той е хванат на местопрестъплението, като е имал намерение да се предаде на полицията. Освен това сам посочил къде е оръжието и впоследствие оказал пълно съдействие на разследващите. Сам им посочил къде са търсените от тях премети и документи.

Драгомир Драгомиров е добър баща, според адвокатите му. Има четири деца, две от които все още са на негова грижа. Едното дори е малолетно. Той страда от диабет и има високо кръвно. Адвокатите подчертаха, че той е единствен източник на доходи за семейството си.

Защитниците са съгласни на мярката "домашен арест". Така той ще може да продължи да полага труд и да се грижи за здравословното си състояние.

Прокуратурата отново се намеси и се усъмни, че Драгомир Драгомиров е действал в състояние на афект.

Изключително съжалявам за инцидента, заяви пред съда Драгомиров. Нямам логично обяснение как се случи, подчерта той. Настоя за по-лека мярка, за да се грижи за децата си и обеща да съдейства на разследването.

Има всички предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, според съдия Петя Крънчева.

В крайна сметка след кратко съвещание състав на Софийския градски съд остави обвиняемия Драгомир Драгомиров в ареста.