СДВР предприема специални мерки за охрана и спазване на обществения ред във връзка с провеждането на "София Прайд 2017".

На 10 юни 2017 г. в София ще се проведе десетото шествие на "София Прайд". Шествието започва в 18 часа.

София Прайд иска сигурност от Фандъкова

София Прайд иска сигурност от Фандъкова

В отворено писмо и до градския прокурор Емилия Русинова

Припомняме обаче, че от организацията "Национална съпротива" информираха, че на същата дата, от 17 ч., е предвидена лятна кампания под надслов "Да изчистим София от боклука".

Членовете на "Национална съпротива" съобщиха, че гей-парада в София не може да се проведе на същата дата, защото сборният пункт и на двете кампании е един и същ - "Паметникът на съветската армия в София", а мястото вече било заето от кампанията "Да изчистим София от боклука".

От "Национална съпротива" напомнят, че ще чистят на 10 юни в София

От "Национална съпротива" напомнят, че ще чистят на 10 юни в София

Инициативата "Да изчистим София от боклука" е заявена за Паметника на съветската армия

На тази дата в столицата са предвидени и други мероприятия - митинг "За възраждане на семейните ценности" в близост до пилоните на Национален дворец на културата и митинг в подкрепа на предучилищното възпитание и подготовката на децата в неравностойно поведение пред сградата на Администрацията на Президента на булевард "Княз Александър Дондуков".

От МВР заявиха, че преди, по време и след провеждането на тези прояви полицейски служители от СДВР ще бъдат ангажирани в обезпечаването на сигурността, охраната на обществения ред и организацията на движение в града.

На обявените сборни места ще бъдат изградени пунктове и буферни зони за участниците в обявените прояви. Няма да бъдат допускани лица, които са във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове и други.

Шествието "София Прайд 2017" ще бъде съпроводено от полицейски екипи по маршрута си на движение. Ако е необходимо, по направлението на парада екипите на СДВР ще спират поетапно движението по маршрута.

Фандъкова се грижи за спокойствието на гей-парада в София

Фандъкова се грижи за спокойствието на гей-парада в София

Разминават часовете и местата на шествията в столицата

От СДВР призовават всички граждани да проявят необходимата толерантност и да спазват стриктно указанията на униформените.