От организацията "Национална съпротива" информират, че на 10 юни - датата, на която се организира провеждането на гей-парадът в столицата, организацията е предвидила лятна кампания под надслов "Да изчистим София от боклука".

Членовете на "Национална съпротива" съобщават, че гей-парада в София не може да се проведе на същата дата, защото сборният пункт и на двете кампании е един и същ - Паметникът на съветската армия в София, а мястото от столицата вече е заето от кампанията "Да изчистим София от боклука".

Според организаторите на кампанията инициаторите на гей-парада са знаели за това и въпреки това "показват същността си, а именно, че не се борят за никакви права, а просто искат да властват и да се налагат над нормалните хора."

"Национална съпротива" обвиняват още хомосексуалистите, че имат различна от българската идентичност, която не търпи толерантност към нормалността. "Те не искат да бъдат приети, те искат България да загине", допълват от националистическата организация и призовават всички, които се чувстват засегнали от това, че "няма да могат да почистят София от боклука", да ги подкрепят.