Полицията в София засилва присъствието си в определени квартали, смятани за рискови, в които се предполага, че ще се увеличи битовата престъпност след отпадане на извънредното положение, съобщи БНР.

Комисар Хаджиев поясни още, че през последните 2 седмици се наблюдава леко завишаване на битовата престъпност в определени квартали на София. Именно там ще бъде насочен оперативният състав на СДВР, който до момента е бил по контролно-пропускателните пунктове.

Освен оперативния състав на място ще бъдат изпращани и разследващи полицаи, които ще следят най-вече за битовата престъпност, домови кражби, кражби на автомобили, както и улични грабежи.

Акция срещу битовата престъпност в Харманлийско
Обновена

Акция срещу битовата престъпност в Харманлийско

Заради пореден случай на пребит и ограбен пенсионер

По повод зрелищната гонка на шест патрулки и един автомобил в София, комисар Хаджиев уточни, че общо четирима са задържаните след преследването в столичния кв. "Дружба".

При опита си да избягат те са изхвърлили от лекия си автомобил не малко количество наркотици. Трима от тях са криминално проявени, единият от тях е с регистрация за нападение на полицай отпреди години.

Шест патрулки гониха автомобил в София

Шест патрулки гониха автомобил в София

Пътниците се заключват в автомобила