Пътният полицай, който бе заснет да взима подкуп на бул. "Васил Левски" е дисциплинарно уволнен и е образувано досъдебно производство. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев на редовния си месечен брифинг.

Той допълни, че по отношение на скандала за непроверените туристи на Летище София от контролните органи, са извършени 13 проверки. Следват 8 служители с наказания.

На въпрос дали Министерство на вътрешните работи има някаква информация от резултати от експертизата на избягалия Пелов, главният секретар Младен Маринов посочи, че е възложена да се направи проверката, но все още няма резултати.

Проверяват дали избягалият затворник Пелов е писал писмото

Проверяват дали избягалият затворник Пелов е писал писмото

Експерти се занимават с писмото, обясни Цачева

Министър Радев отчете още намаление на пътнотранспортния травматизъм със 17% в периода от януари до май 2018 г. 2365 са тежките пътнотранспортни произшествия, загиналите са 185, а ранените са 3044 души.

Борба с корупцията в МВР в периода януари-май 2018 г. се отчита със 153 сигнала, образувани 24 дисциплинарни производства, уволнени са 8 служители, а 14 са образуваните досъдебни производства.

Вътрешният министър се похвали още с 5% увеличение спрямо миналата година на доверието към МВР - достигнало е до 44%.

Спад на жертвите при катастрофи у нас, но с малко

Спад на жертвите при катастрофи у нас, но с малко

България и Румъния отново на челно място в ЕС по смъртност на пътя

Предвидено е командироване и на 1000 полицейски служители от вътрешността в страната в областите Бургас и Варна за лятото.

По отношение на абитуриентските балове от випуск 2018 г. Радев заяви, че е било засилено полицейското присъствие около сборните пунктове на зрелостниците и учебните заведенията, а МВР разпространява и видеоклип с препоръки.

С видео Пътна полиция предупреждава абитуриентите

С видео Пътна полиция предупреждава абитуриентите

Полицейски ескорти ще съпровождат зрелостниците