Столичният катаджията, който беше заснет от гражданин как получава подкуп в размер на 50 лева на булевард "Васил Левски", отрича обвиненията.

Пътният полицаи категорично отрича да е взимал подкуп. "Говорите ми глупости, за какви 50 лв. говорим", отсече той пред bTV.

Катаджия заловен с подкуп от 50 лева
Обновена

Катаджия заловен с подкуп от 50 лева

Инцидентът е от София

Припомняме, катаджията беше заснет от шофьор как съставя фиш спрямо същия за неправилно спиране. В същото време катаджията си затваря очите за по-тежкото нарушение на водача - изтекъл годишен технически преглед, за което санкцията е по-солена. На видеото се чува как служителят казва на шофьора: "Спестил съм ти спиране от движение."

Според новите промени в Закона за движение по пътищата обаче при липса на технически преглед автомобилът не се спира от движение. Санкцията е глоба в размер от 10 до 50 лева.

Пътната безопасност се управлява с импровизации, скочи бивш шеф на КАТ

Пътната безопасност се управлява с импровизации, скочи бивш шеф на КАТ

Корупцията е навсякъде в КАТ според Богдан Милчев

След като клипът се разпространи в социалните мрежи, полицаят беше установен и срещу него беше образувано дисциплинарно производство за тежко нарушение, той беше уволнен.
Остава съдът да прецени дали са налице достатъчно данни и доказателства за взет подкуп. Ако бъде признат за виновен, катаджията може да получи присъда затвор за срок над 5 години.

Авторът на видеото също коментира случката. По думите му докато той чакал полицая, служителят говорил по телефона с началството си. Тогава полицаят казал: "Началник, не мога да крада в центъра." Това притеснява водачът и го кара да си мисли, че катаджията е бил подтикнат или накаран да вземе подкуп от ръководството си.

Катаджии отказаха 40 лв. подкуп в Разград

Катаджии отказаха 40 лв. подкуп в Разград

Водачът подхвърлил парите в патрулката