Министерство на здравеопазването два пъти е изпратило сигнали до директора на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" Главен комисар Ивайло Спиридонов и до комисар Явор Колев, началник на отдел "Компютърни престъпления" към ГДБОП, относно фалшифициране на електронната страница на министерството и спекулации с интервюта на министър Николай Петров. Всичко това се правило с цел продажба на стоки.

От Министерството са подали сигнал и до Главния прокурор Сотир Цацаров. Здравното ведомство получило уверение, че вече са предприети всички законови действия за идентифициране на източниците и подвеждането им под отговорност.

НЗОК сезира ГДБОП за фалшив профил

НЗОК сезира ГДБОП за фалшив профил

Публикували информация, обидна за лекарите и пациентите

Това не е първият случай на фалшив електронен адрес на ведомството. Припомняме, че в началото на годината Здравно министерство изпрати сигнал до шефа на антимафиотите за фалшив сайт на институцията. Такъв проблем имаше и с Facebook страницата на Здравната каса. 

От Здравното министерство призовават гражданите да бъдат особено бдителни към интернет страници - "двойници" на официалния сайт на институцията.

Те обясняват, че тези фалшиви сайтове съдържат категорично невярна информация.

Съдържанието на фалшиви интернет страници е подвеждащо за потребителите и опасно за здравето на гражданите, обясняват още от министерството.

Фалшив сайт на здравното министерство рекламира пенкилер

Фалшив сайт на здравното министерство рекламира пенкилер

От МЗ са подали сигнал до ГДБОП

Министерството, политическият кабинет на министър Николай Петров и служители на ведомството не промотират, нито рекламират каквито и да било продукти и стоки.

От министерството напомнят, че официалният сайт на институцията се намира на интернет адрес http://www.mh.government.bg/bg/

От ведомството призовават всички, натъкнали се на фалшив сайт на институцията, да подадат сигнал към деловодството им или да се обърнат към компетентните органи.