47-годишната Сашка М. от село Камено поле, област Враца, многократно се е оплаквала на различни държавни институции за това, че е изнасилвана и са блудствали с нея. 
Властите установили, че Сашка е набедила Б.М в престъпление и съдът й е наложил 4 години "лишаване от свобода". 

Жената заявявала, че е пострадала от подобни действия на различни лица, в това число от служители на МВР. Проверките, разпореждани по всички нейни сигнали, завършвали с констатации, които не потвърждавали думите на Сашка.

През 2015 г. Сашка е била осъдена от Врачанския окръжен съд, че е набедила Б.М. Наказанието, което получила тогава, било година "лишаване от свобода" с изпитателен тригодишен срок и обществено порицание чрез местния печат.

На 21 април 2016 г. Сашка се обадила на телефон 112 и съобщила в полицията на град Роман, че била изнасилена ден по-рано от полицейски служител, който я принудил със сила и заплашване.
След няколко дни тя депозирала и писмена жалба до Началника на районното управление в Роман и до Министерството на вътрешните работи, отдел "Вътрешна сигурност".

Заради казаното от Сашка била образувана проверка, към която били присъединени материалите, получени от Районните управления в Роман и Мездра.

Когато давала сведения пред служителите на реда във Враца, подсъдимата потвърдила казаното от нея в Районното управление и обяснила, че с телефона си е заснела половия акт.

След като била изготвена видео-техническа и лицево-идентификационна експертиза на видеофайловете, които Сашка предоставила, се оказало, че записите не били с достатъчно добро качество и с недостатъчно съдържание. Заради това те не отговаряли на необходимите изисквания за изследване.

Оказва се, че от събраните по делото факти е видно, че подсъдимата Сашка е извършила престъпление срещу правосъдието - набедила е Б.М. в престъпление, като е знаела, че е невинен.

Със сегашната присъда на Сашка се добавя и предната - условно наказание "лишаване от свобода" в размер на една година. Така общо Сашка трябва да изтърпи наказание от четири години затвор при първоначален "строг режим".