35-годишна жена от Търговище влиза в затвора за присвояване на голяма сума пари. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в града.

Жената източила средствата от чужда банкова карта. Присъдата е "лишаване от свобода" за срок от 3 години при строг режим.

В края на 2022 година обвиняемата била помолена от своя съседка, която била трудно подвижна и имала здравословни проблеми, да й помага срещу съответно заплащане. 34-годишната тогава жена се съгласила и през месеците ноември и декември оказвала съдействие на нуждаещата се.

При необходимост възрастната жена давала на обвиняемата своята дебитна карта, за да тегли определени парични суми, както й да заплаща покупки или да прави плащания от разплащателната й сметка, в която имало значителна сума пари. Първоначално обвиняемата изпълнявала стриктно указанията на жената, но бързо решила да се възползва по престъпен начин от това, че имала достъп до платежен инструмент и знаела ПИН кода за опериране със същия. За около месец тя успяла да реализира 24 тегления на различни суми пари без знанието на своята съседка в своя полза. Общата стойност на нанесената щета била 8950 лева.

Присъдата е "лишаване от свобода" за срок от 3 години при строг режим.

Това не е първото провинение на подсъдимата. Оказа се, че тя е имала вече наложена присъда "лишаване на свобода" от 8 месеца за друго деяние. Те са добавени към сегашното наказание.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд - Варна.

Задържаха двама мъже в Пловдив за присвояване на над 8300 лв. от мобилен оператор

Задържаха двама мъже в Пловдив за присвояване на над 8300 лв. от мобилен оператор

Обвиняемите харчили парите и за хазарт

.