Жители на столичния квартал "Ботунец" протестираха в понеделник заради смъртта на младежа, който днес беше прострелян от полицай, съобщава bTV.

Te излязоха привечер на кръстовището на "Чепинско шосе" и го блокираха.

"Аз го познавам, бяхме приятелчета. Заедно сме учили с момчето, не беше такъв, не правеше пакости. Много добро момче беше", е казал един от протестиращите.

"Не мисля, че това нещо, което се е случило, е справедливо и би се приело по някакъв начин, независимо какъв. Просто не мога нито аз, нито хората да го възприемат", заяви друг протестиращ.

Полицай простреля фатално крадец от столичен мол
Обновена

Полицай простреля фатално крадец от столичен мол

Задържан е и втори от групата - 15-годишен

Припомняме, че полицай стреля по бягащ крадец в столицата. 18-годишният незабавно бе откаран в болнично заведение, но почина.

Инцидентът става след подаден сигнал около 5.15 от охранител в столичен бизнес център, че трима маскирани прескачат оградата на обекта. Изпратените на място полицейски екипи подгонили крадците. Двама побегнали, а третият, 15-годишен младеж, е задържан на място.

При преследването били произведени предупредителни изстрели в безопасна посока, но бегълците не спрели. 

Оказало се, че случаят има и предистория. Малко след 2 часа в полицията бил получен сигнал, че в района на столичен хотел трима непознати са нападнали две момичета, ударили едно от тях и след заплаха им взели раница с лични вещи и пари. По време на предприетите оперативно-издирвателни действия бил получен и сигналът от охранителя на бизнес центъра.

Работата по изясняване на обстоятелствата около случаите продължава.