Жители на белослатинското село Търнак блокираха пътя след като 11-годишно дете беше блъснато от джип. Повечето от тях са роднини на пострадалото дете.
Повод за гнева на роднините на детето е фактът, че 59-годишният шофьор е освободен преди изтичане на 24-часовата мярка, информира bTV.

11-годишно дете е в кома, след като е блъснато от джип

11-годишно дете е в кома, след като е блъснато от джип

Шофьорът е арестуван за 24 часа

На пътя е микробус, който по сведение на роднините на детето е собственост на шофьора на джипа, блъснал детето. "Задържаме неговия автобус. Цел ден ще бъдеме така. Ако нашето дете си замине, и той умира", казаха роднини на пострадалото дете.

Малко по-късно полицаи с две патрулни коли освободиха пътя.

Протестиращите останаха на шосето, заявявайки, че всички автомобили могат да преминат, но не и автобуса, който е собственост на шофьора, блъснал 11-годишното дете.

Прокуратурата не удължи мярката на шофьора на джипа, който около 20.00 ч. във вторник - 02 октомври, е ударил на пътя 11-годишна Сара, докато тя е карала колело.

Медиците дават 20% шанс за живот на детето. "Очаквайте най-лошото", казали лекарите на близките, заявиха те.

"Днес спрях мойто момиче от училище и няма да ги пусна, докато не оправят пешеходни пътеки. Тука хвърчат", каза чичо на пострадалото дете.

Според роднините, шофьорът на джипа, ударил детето, бил във видимо нетрезво състояние. Заедно с него бил и брат му. "Двамата братя бяха пияни, те се крепяха", каза чичото на пострадалото дете.

"Ако избегат от това правосъдие, от горното няма да избегат", допълни той.

Известен е, богат човек, обясняват роднини на 11-годишната Сара. Ден по-рано те били посъветвани от полицаите в Бяла Слатина да не изнасят случая в медиите.

"Колкото повече раздухвате случая, толкова по-зле", казват полицаите от Бяла Слатина, записани от роднините на пострадалото дете.

На въпрос: "Защо да не знаят медиите", служителите на МВР отговарят: "Защото пишат глупости".

На въпрос към роднините - вярвате ли на полицията, отговорът беше: "Не".

Роднините недоволстват защо не е взета алкохолна проба от шофьора на мястото на катастрофата.