ЦСКА продължава да купува нови футболисти от Колумбия. Пред договор с отбора е нападателят Фейвер Меркадо. "Червените" са уредили и 25-годишния Хеан Карлос Бланко, разбра ТОПСПОРТ от наш източник на "Армията". В своята родина Бланко е известен с прозвището Златан. Явно играта му наподобява тази на Ибрахимович от Манчестър Юнайтед.

Хеан е роден на 6 април 1992-а година в Куркута. Цялото му име е Хеан Карлос Бланко Бесера. Висок е 187 см. и играе като централен нападател. Започва кариерата си в Куркута Депортиво през 2009-а година, има на сметката си 6 мача и 1 гол. Следва неособено добър период в Атлетико Хулиа - 21 мача и само 1 гол, както и в Депортес Толима - 1 мач. Завръща се в Куркута Депортиво през 2013-а година. И прибавя към визитката си 10 двубоя с 2 попадения. За да отиде на "поправителен" и в Атлетико Хулиа. Този път изиграва 43 мача. В тях бележи 8 гола.

Сега Бланко е част от отбора на Ла Екидад, който се сътезава в елита на Колумбия. Нападателят е там от 2015-а година насам. Има 103 мача за тима и 21 попадения. Ла Екидад е вицешампион на страната през 2007-а, 2010-а и 2011-а година.

Все още не е ясно каква трансферна сума ще прати ЦСКА за правата му. Златан трябва да дойде в България през следващата седмица.

Новият Меркадо в ЦСКА бил като Асприля

Новият Меркадо в ЦСКА бил като Асприля

В Колумбия се надяват наистина да стане част от "червените"