КолизеумътСър Пол Маккартни излиза днес за безпрецедентен концерт на римския Колизеум. Никога досега поп-музикант не е стъпвал за Live-изпълнение в култовия Амфитеатър.

Едва 300 души ще успеят да видят и чуят легендарния бийтъл. Концертът е благотворителен и затова един билет се продава за 2.5 хиляди евро. За момента не се знае кои са тези 300 суперфена на Пол, извадили крупната сума. Известно е, че 20 билета са продадени зад граница, като 4 от тях са купени от САЩ.

Самият Маккартни бил страшно изненадан, когато чул на каква цена се продават билетите. Но той останал много доволен, тъй като приходите от концерта отиват изцяло за благотворителни цели – с тях ще се възстановява музеят в Багдад, а така също и самият Колизеум.

МаккартниЗа сметка на това обаче в неделя – 11 май, на площада пред Амфитеатъра ще се събере многохилядна тълпа, пред която Пол Маккартни ще изнесе абсолютно безплатно 3-часов концерт. Това също е уникално, защото никога досега Пол не е давал подобен концерт на открит площад.

Очаква се това да бъде страхотно шоу, на което ще бъдат изпълнени повече от 30 велики хита на ливърпулската четворка. По повод на този концерт бийтълфенове прииждат в Рим от цяла Италия, а центърът на Вечния град е облепен с плакати на сър Пол.