Истински близо петчасов рокмаратон ни поднесоха приятелите на Георги Минчев в столичния клуб "Sofia live club" снощи.

Легендите на българския рок излязоха на една сцена, за да подпомогнат събирането на средства за изграждането на паметник на големия музикант в Алеята на рока в Каварна. Той ще бъде поставен до първия в света паметник на Рони Джеймс Дио. Автор отново е Красимир Кръстев-Ломски.

Началото на вечерта беше дадено от Елица Тодорова, която се справи повече от успешно със задачата си да вдигне градуса на настроението. За това безспорно роля изигра специално подготвената за събитието в рок звучене фолклорна песен "Бяла Яна".

Последва Милена, което пееше в дует с Георги Минчев в някои от най-емблематичните му песни. Култовите й хитове "Месо" и "Ha-Ha" се вписаха съвсем естествено в петте часа музика, които ни се сториха не по-дълги от една красива "История с китара".

На сцената, под "ръководството" на Васко Кръпката, видяхме още трима от „Щурците", с които Гошо изпя знаменитата „Бяла тишина" - Кирил Маричков, Петър Гюзелев и Георги Марков. В памет на приятеля си се събра и другата група на Гошо - „Стари муцуни", с които той изпя рокхимна „Бира, секс и рокендрол".

Надали можем да говорим за истинска рок вечер, ако не чуем едни от вечните в тази музика. Това удоволствие ни осигуриха "Sunrize", които изпълниха класиките "Hey Joe" на Deep Purple и "July morning" на Uriah Heep.

Приятелите на Гошо Минчев не забравиха да ни върнат бързо в българския рок, като заедно изпяха хитовете му "Бяла тишина","Музикантска съдба" и разбира се - "Блажени години".

Блажено там ни задържаха и "Монолит", които ни припомниха парчетата "Хулиган" и "Весело беше на моето погребение".

Истинска рок лека нощ ни пожелаха малко преди полунощ "Три и половина джем", които закриха музикалната вечер, посветена на Георги Минчев.

Със сигурност обаче една вечер не е достатъчна за голямото Благодаря, което всички докоснали се по един или друг начин до творчеството на Гошо, искаха да му покажат. Така че не ни остава нищо друго освен да им пожелаем успех в бъдещи подобни инициативи и да се надяваме следващият път залата, в която са те, да е препълнена.

Дотогава обаче можем да подкрепим каузата за събиране на дарение за паметника на Гошо в Каварна. Банковата сметка е:
Райфайзен банк
IBAN: BG43 RZBB 9155 1000 7323 90
BIC: RZBBВGSF
Титуляри на сметката: Васил Георгиев (Васко Кръпката) и Владимир Йончев