Христина Ангелакова Най-вероятно в Софийски районен съд ще бъде заведено ново дело по жалбата на Христина Ангелакова, с която тя атакува конкурса за директор на Националната опера. Това съобщи самата Ангелакова пред “Дарик радио”.

Припомняме, през юли диригентът Борислав Иванов бе избран за директор на Софийската опера, като е е назначен на поста от 1 септември. Тогава се появиха твърдения за близките му отношения с министъра на културата Божидар Абрашев.

Аз виня, преди всичко, Министерство на културата, което провежда конкурс по този начин - сменя директора през юли, оставя го да си направи летните турнета, назначава го от 1 септември, той идва и преобръща нещата с главата надолу.
Аз много се изненадах, мислех си, че Иванов, бидейки години наред тук или там директор, е човек от гилдията и не би направил такава глупост. За мен това е глупост, коментира Христина Ангелакова.

Припомняме, че Върховния административен съд прекрати делото, заведено от Ангелакова срещу избора на нов директор на Националната опера, като тогава магистратите постановиха, че жалбата на оперната певица е процесуално недопустима.