Българският пълнометражен приключенски филм "6 и 1 наум" на режисьора и продуцент Лъчезар Петров получи четири номинации на Международния кинофестивал в Ница, съобщи "Дневник".

Лентата ще се бори за награди в категориите "Най-добър чуждоезичен филм", "Най-добър сценарий на чуждоезичен филм" за Лъчезар Петров, "Най-добра главна женска роля в чуждоезичен филм" за Изабелла Върбанова и "Най-добра поддържаща женска роля в чуждоезичен филм" за Анастасия Левордашка.

Световната премиера на "6 и 1 наум" ще се състои на 14 май в Ница, като продукцията ще бъде в надпревара с още 12 филма за статуетката "Най-добър чуждоезичен филм".

Оператор на лентата е Румен Василев, а в главните роли са Галин Найденов, Йоанна-Изабелла Върбанова, Анастасия Левордашка, Мирела Карабанчева, Теодор Софрониев и Ахмед Юмер. С малки роли са още Тончо Токмакчиев и Албена Колева. Музиката е дело на Иво Игнатов.

Във филма се разказва за приключения с мотори, преодоляване на много опасности, приятелства и предателства, интриги, страх, страст и изпепеляваща любов.