Една от големите звезди на руската поп музика Филип Киркоров обяви оттеглянето си от сцената и шоубизнеса.
Това съобщава ИТАР-ТАСС, след като тази нощ Киркоров е дал телефонно интервю за агенцията.

Певецът обяснява, че за 20 години работа на сцената той е доста изморен и смята да си почине.
Киркоров не скрива обаче, че една от причините за това негово решение е скандалът с ростовската журналистка Ирина Ароян.

Припомняме, че преди няколко месеца на пресконференция в Ростов на Дон Киркоров избухна и обиди журналистката, след което я заплаши с охраната си.
Той се нервира на въпроса на Ароян защо използва толкова много кавъри в репертоара си.
Последва шумно отразен съдебен процес срещу певеца, който завърши с присъда от 60 хил. рубли (2222 долара), които Киркоров трябваше да заплати на журналистката.

Напускам шоубизнеса, за да докажа, че не съм искал да печеля от скандали и съдилища, в което много хора ме обвиниха, заявява Киркоров, подчертавайки, че такава автореклама не му е нужна.

Певецът обаче уточнява, че въпреки взетото решение той трябва да довърши предварително поети ангажименти, сред които е голямо турне в Южна Русия.
Последното му излизане на сцена ще бъде през декември, когато ще направи съвместен концерт с известния гръцки изпълнител Сакис Рувас, след което Киркоров “ще млъкне” окончателно. Той няма да прави записи, нито да снима клипове.

Дори всичко това да се окаже “музикална пауза”, то тя ще продължи най-малко няколко години, заявява Филип Киркоров пред ИТАР-ТАСС.