В столичната галерия „Гая" се открива изложба на Цветан Казанджиев.

Графиките, рисунката и живописта на твореца намират топъл прием и са ласкаво оценени от художествената критика и любителите на изкуството в страната и по света.

Творческата биография на художника е доста дълга - многобройни участия в международни биеналета и триеналета на графиката в България, САЩ, Япония, Холандия, Полша, Испания, Германия, Сърбия, Македония, Египет, Унгария, Швейцария, Индия, Корея, Тайланд, Китай, Румъния.

Казанждиев може да се похвали и с награди от национални и международни форуми на графиката, колективни изложби и внушителен брой самостоятелни изложби в страната и чужбина, пет от които в Япония.

Авторът използва традиционни и разнообразни похвати и технология в своята работа.
Освен графика (последователно отпечатване с няколко цинкови метални плочи с цветно изображение върху белия лист), той експериментира и в областта на рисунката. Технологията му е уникална и е негов личен „патент". Съчетанието на релеф, цветни моливи и сух пастел прави рисунката оригинална и автентична.

В живописта художникът третира платното с релефни нюансирани нанасяния с пестелив рисунък, знакови внушения, отсъствие на сюжет и разказ.

От една година има ново предизвикателство - живопис в кръгла форма. Кръгът като идеална завършена форма, като космос, като безкрайно пространство, както само посочва.

В галерия „Гая" Цветан Казанджиев ще покаже малки форми живопис, акварел и рисунка, обединени в една идея „Фрагменти" - съзерцание на човешката душа, смислово послание на една друга реалност, по което Вярата на твореца се превръща в Истина за зрителя.