С музика под съпровода на Фестивален оркестър и с вино с перла в чашите стартира тазгодишният Виенски бал в София. Общо 13 посланици станаха част от Бала и се включиха в благотворителната инициатива - с приходите от продажбата на кувертите да бъде подпомогнато изграждането на център за деца с онкохематологични заболявания. Освен това бяха събирани средства и за всички хора, които загубиха домовете си заради наводненията в с. Бисер.

Патронът на Бала - кметът на София - Йорданка Фандъкова, откри официалната част на събитието в хотел Шератон. В своята реч тя поиска извинение от дизайнерката Жана Жекова за това, че не е могла да облече официалната рокля, която й е предоствила поради лошите зимни условия.

За Бала от Виена пристигна майстор-готвач, които приготви специално меню за гостите. Той бе донесл от Австрия голяма част от продуктите, за да постигне автентичния вкус на ястията.

Готвачът изненада гостите с меню от - пушено филе от пъстърва „Старата Виена", австрийски сирена, телешко със сос от розмарин, шоколадов мус „Йохан Щраус" и накрая - гулаш, който се оказа хит сред гостите, които буквално му налетяха и изпразниха чиниите си за броени минути.

Сред присъстващите на Бала бяха и дизайнерката София Борисова и миската Антония Петрова, която бе в компанията на своя „похитител" - руското си гадже Алексндър. На Бала Тони показа новия цвят на косата си. Миската е заменила русия цвят с рижава грива. Явно този сезон това ще е цветът, който ще шества из хайлйф средите ни. Само преди две седмици фолкпевицата Мария също се показа в ефир с рижа коса.