ДжорджТази вечер в лондонския Арлбърт Хол 5000 фена на музиката и личността на Джордж Харисън ще се съберат за концерт в памет на големия музикант. Това става в навечерието на годишнината от смъртта на “бийтълса”. Организатори на тази проява, която ще събере на една сцена голям брой култови рок и поп звезди, са вдовицата на Харисън Оливия и големият му приятел Ерик Клептън.

КлептънНадявам се покойният ми съпруг да чуе музиката, която ще се свири в Албърт Хол, изпълнявана от хората, които го обичаха, заявява Оливия Харисън. Очаква се тази вечер сред музикантите да бъдат Пол Маккартни и Ринго Стар, Том Пети, Джеф Лин, Лин Ръсел, Джулс Холанд и разбира се Клептън, който е автор на програмата за концерта.

Всички приходи от големия купон ще постъпят в благотворителния фонд, създаден от Джордж Харисън през 1973 г. за подпомагане на изкуството, Рингомузиката и образованието. Билетите за концерта вече са разпродадени, независимо че цената им е по 150 лири.

Очаква се сред изпълнените парчета да бъдат и композиции от посмъртно излезлия албум на Харисън, появил се на музикалния пазар в САЩ под името “С промити мозъци”. Той включва 11 нови песни, подбрани сред 25, записани от Джордж в шестте месеца преди смъртта му.

Аранжиментите са на сина на Харисън и легендата от Electric light orcestra Джеф Лин.