Легенди на българския рок подготвят благотворителен концерт за Георги Минчев. Приходите от него ще са за издигането на паметник на големия български музикант в Алеята на рока в Каварна. Припомняме, там през октомври бе поставен първият в света паметник на Рони Джеймс Дио.

Концертът ще е на 14 март от 19 ч в Sofia Live Club в подлеза на НДК. На него ще чуем трима от „Щурците", с които Георги Минчев изпя знаменитата „Бяла тишина" - Кирил Маричков, Петър Гюзелев и Георги Марков.

Другата група на Гошо - „Стари муцуни", с които той изпя „Бира, секс и рокендрол", също се събират за каузата. В нея освен Пеци и барабаниста Георги Марков от „Щурците" бяха Ивайло Крайчовски и Иван Лечев от ФСБ.

Сред другите легенди на концерта са Милена Славова, която беше в дует с Гошо в някои от най-емблематичните му песни, Звезди от „Ахат" и Елица Тодорова. Участват още „Джендема", Георги Денков, „Монолит", „Блус трафик", „Три и половина джем", „Пето чувство", „Сънрайз".
Голяма част от тези музиканти са в инициативния комитет за паметника. В него влизат още кметът на Каварна Цонко Цонев и журналисти от много медии.

Входът за концерта ще е 20 лв. Билети ще се продават на място в деня на събитието. В залата ще бъдат сложени и кутии, в които феновете на великия музикант могат да направят дарение за паметника. Това може да стане и на банкова сметка:

Райфайзен банк
IBAN: BG43 RZBB 9155 1000 7323 90
BIC: RZBBВGSF
Титуляри на сметката: Васил Георгиев (Васко Кръпката) и Владимир Йончев.

Проектът за паметника е на скулптура Красимир Ломски, който е автор и на паметника на Рони Джеймс Дио.