Ковърдейл Дейвид Ковърдейл ще доведе Уайтснейк, за да отпразнуват в София, на стадион Академик 25-годишнината на групата, станала един от символите и еталоните за класически хард рок.

Роквеликанът ще е и акцентът във второто издание на Арена музика, организирана от София Мюзик Ентерпрайсис.

Концертът в София на “Snake” е част от европейското турне на групата, на което Ковърдейл и компания представят новия си албум “The Best Of…”, издаден у нас от EMI Records (КА Мюзик).

Въпреки че в Уайтснейк отдавна вече не са блус и рок легендите Марсдън, Муди, Лорд и Пейс, в София ще прозвучат величествените класики “Walking in the Shadow of the Blues”, Still of the Night”, “Ain’t No Love in the Heart of City”.

Уайтснейк Все пак Дейвид е успял да събере музиканти, които отдавна са доказали своята виртуозност. В групата са хора, свирили с Ози Осбърн, Рони Джймс Дио, Тед Нъджънт и Алис Купър, минали през групи от величината на Тин Лизи и Ийгълс.

Live-ът ще е на 14 юни на “Академик”, а билетите с цени между 20 и 23 лв “тръгват” от 12 май на касите в НДК.

Само ден, след като Уайтснейк “забият” в София, на същия стадион на 15 юни ще се появят едни от законодателите в съвременния “спийд” и “траш” метал, нарекли себе си със страховитото Antrax! Техните албуми “Spreading the Desease”, “Among the Living” и “Persistance of Time”, безспорно определят групата като основна двигателна сила в “модерните форми” на тежкия рок.

Поставят ги на един пиедестал с митовете Металика и Мегадед, а heavi-експертите казват, че в момента влиянието на групата в музиката е по-силно от когато и да било.

Antrax През 2003 г. излезе първият от 5 години насам студиен албум на Антракс “We’ve Come For You All”, издаден от Nuclear Blast (Уизърд Рекърдс). В България групата пристига в състав: Джон Буш – вокал, Скот Йън – китара, Роб Кагиано – китара, Франк Бело – бас китара, Чарли Бенанте – барабани.

Организаторите от София Мюзик Ентерпрайсис предлагат и една “финансова екстра” - билети закупени eдновременно и за двата концерта на предварителна продажбa, ще струват общо 33 лв. вместо 37 лв, тъй като билетите за шоуто на Антракс ще са по 17 лв.