Над 50 доброволци участват в издигането на сцената за Беглика фест 2011г.

Там след броени дни ще видим Теодосий Спасов Квартет, хамбургската банда и нейния пиратски джаз „Козмо Козловски", майсторът на суфи-музиката Бурак Малчок, Nasekomix, румънската ска и фънк - банда Popa Sapka,  етно-джаз формациите Зейра и Мерак Стандарт, подгрявани от новата за Беглика инициатива - Поезия на открито.

Изненада, държана до последно в тайна от организаторите, се оказа участието на индиеца Вишал Канвар (V:shal Кanwar) - звездата на етно-фюжън смеските и визуален артист. Той работи със звезди като Thievery Corporation и Goldy. Вишал не само ще пуска в деня на откриването на фестивала, но и ще предложи работилница за ди джеи и музиканти за смесване на етно-музика със съвременни музикални течения като dub step, drum &bass и др.

Откриването на четвъртото издание на Беглика фест в местността Батлъбоаз на бреговете на яз. Голям Беглик ще бъде в 18.30 в петък с 11 от 101-та каба-гайди, но работилниците и дневната програма ще бъдат налице през целия ден.

На фестивала се очакват над 2 000 гости.

В грижа за доброто им прекарване доброволците събраха и натовариха на камион боклука, оставен от къмпиращи гости на парк Беглика и отстраниха нерегламентирани сметища около фестивалната зона. Вероятно акциите по почистването имат ефект, твърдят организаторите, тъй като тази година за пръв път оставеният боклук е далеч по-малко.

Изградени са и 6 нови компостни тоалетни във фестивалната и къмпинг зоните от доброволците. Най-младият от помагачите за феста е на 17 годни, а най-възрастният на 68 години.

Екипът на феста обяви Беглишко видео - предизвикателство за онези от посетителите, които обичат „да крадат" красиви моменти и да ги слагат в джоба със спомените - всеки ще може да изпрати кратко клипче, което показва какво е перфектно изкарване на Беглика фест и да прати линк към него във VIMEO или YOUTUBE на  beglika.press@gmail.com. Най-добрите ще топлят всички ни след края на фестивала до следващата година от сайта на феста.

Междувременно стана ясно, че пътят Велинград - Батак е в ремонт. Организаторите препоръчват да използвате пътя Пещера - Батак  или Велинград- Ракитово-Батак и да карате внимателно, ако не използвате

Бегликобусите за феста тръгват в 9.00 и 18.00 в петък от стадион Васил Левски и в 9.00 в събота, пак оттам.