Музикалните критици я описват като „костюмът Chanel на арендби музиката" или „малката черна рокля на соула". Световноизвестна е с хитовете си „All Around The World", „People Hold On", „The Real Thing", „You Can't Deny It" и с римейка на песента на Бари Уайт „Never, Never Gonna Give You Up".

Лиса Стенсфийлд е номинирана два пъти за Grammy и е хродала повече от двадесет милиона копия от албумите си: „Нямам нужда да пея за пари. Отдавна го правя просто защото обичам да го правя".

На 1 юни в зала 1 на НДК тя ще представи последния си албум „Seven", който излезе преди броени месеци и вече събира овациите на публиката в цял свят. В него изпълнителката отново поставя в центъра на музиката си стила заедно с емоцията, отново съчетава диско със соул и джаз.  

Когато пиша, повече от всичко друго описвам чувства", казва британската певица.

Любопитна подробност за Лиса е, че тя освен с нов албум се  завръща с още по-звездна и бляскава визия благодарение на лондонския топ стилист Джони Блуайс. Той е човекът зад Лана дел Рей и Лейди Гага, които дължат голяма част от успеха си на неговия  изключителен и изтънчен подход към стайлинга.

Нетрадиционен, неочакван и оригинален, Блуайс, всъщност споделя, че Лиса притежава онази топлина и изящество, присъщи на истински големите артисти. „Тя е честна и открита, душата й напълно отговоря на нейната външност - красотата за нея е истинска хармония", споделя той.

Лиса Стенсфийлд идва в България