Metallica заявиха, че те няма да могат да продължат да свирят, когато станат на 70 - като The Rolling Stones например, тъй като тяхното шоу е по-интензивно.

„Гледах Stones миналата година в Сан Франциско и те свириха жестоко - за хора, които вече са на 70 и няколко години, си беше направо изумително", сподели китаристът на Metallica Кърк Хамет пред NME.

„Не знам дали ние ще можем да продължим, когато сме на такава възраст, защото да свириш една наша песен е равносилно на 8 от песните на Stones от гледна точка на физическа енергия и интензивност. Може би ще намерим модел, който би ни позволил да забиваме още 20 години, но по-скоро смятам, че ни остават около десетина години на сцената. Може би това е един албум, може би два - не знам".

Легендарната група се изяви на Pyramid Stage на фестивала в Гластънбъри на 27 юни, като се превърна в първата метъл банда, която е била хедлайнер на събитието в неговата 44-годишна история.

След впечатляващото си представяне музикантите са заявили, че с удоволствие биха участвали отново във фестивала.

Организаторът на Glastonbury - Майкъл Йивис, не скри задоволството си от изпълнението на Metallica: „Те дадоха толкова от себе си, сякаш животът им зависеше от това. Винаги са искали да свирят тук и наистина направиха истинско шоу. Публиката много го хареса".

Metallica е най-влиятелната банда за последните 30 години