Мишел Бонев заяви, че сама е поела разходите на българската делегация на фестивала във Венеция, предаде БНР.

Всички разходи на делегацията са били поети от нейна фирма, а целта е била да се представи България отново на фестивала след дълго отсъствие.

В изявлението си, тя отрече да е получавала средстваот италианското минисерство на културата.

Припомняме, през септември, на фестивала Бонев получи награда за филма си "Сбогом, мамо".

След това, обаче, името й бе замесено в скандал.

Както съобщи по-рано Lifestyle.bg, италианското правителство бе обвиненоот опозицията не само, че връчената на Бонев награда е заради натиск от страна на премиера Силвио Берлускони, но и че е финансирало българската делегация на фестивала, които сав размер на 40 000 евро.

Италианският културен министър категорично отрече, но българското културно министерство твърди, че разходите на делегацията са били за сметка на Италия.

Разследване на в. "168 часа" разкри, че самолетът на българската делегация е нает от частна италианска компания. Мишел Бонев е платила вечерята на делегацията, но няма данни да е плащала и самото пътуване.  

Самият министър на културата Вежди Рашидов, част от делегацията, потвърди в телефонен разговор в "Тази сутрин", че е бил поканен от организаторите на филмовия фестивал и че българските данъкоплатци не са платили нищо за това пътуване.