Актрисата Мария Бакалова и бившият адвокат на Доналд Тръмп - Руди Джулиани, получиха номинация за филмовите антинагради "Златна малинка", съобщи БНР. Те са номинирани в категорията за най-лоша екранна двойка за участието им в продължението на филма "Борат".

Другите потенциални носители на "Златна малинка" в тази категория са Робърт Дауни Джуниър и "напълно неубедителният му уелски акцент" във филма "Доктор Дулитъл", Харисън Форд и компютърно генерираното куче в "Дивото зове", Лорън Лапкус и Дейвид Спейд за "Не когото трябва", Адам Сандлър и "стържещият му глас на глупак" в "Хелоуинът на Хюби".

Джулиани е номиниран и в категорията "Най-лош поддържащ актьор". В сцената той играе себе си, а героинята на Бакалова - Тутар, го интервюира.

С най-много номинации за наградите "Златна малинка" - по шест на брой, са филмите "Доктор Дулитъл" и полската еротична драма "365 дни".

Припомняме, Мария Бакалова беше отличена за с наградата на американската критика за ролята си в продължението на "Борат". Тя получи и номинации за "Златен глобус" и за наградите на БАФТА. Това не е първият случай, в който един и същи актьор е номиниран едновременно за престижни отличия в света на киното и за антинаградите "Златна малинка".

Мария Бакалова остана без „Златен глобус”, призът отиде при Розамунд Пайк

Мария Бакалова остана без „Златен глобус”, призът отиде при Розамунд Пайк

В конкуренция с Мишел Пфайфър, Кейт Хъдсън...

"Златните малинки" са учредени през 1980 г. като антипод на холивудския награден сезон. Номинираните и победителите се избират от около 1100 членове на едноименната фондация от САЩ и още 19 страни, които се регистрират онлайн и плащат членски внос на стойност 40 долара. Статуетката представлява пластмасова малинка със златисто покритие, чиято стойност не надвишава пет долара.

Малинките ще бъдат присъдени на 24 април, ден преди наградите "Оскар".