За втора поредна година Аулата на СУ „Св. Климент Охридски" ще се превърне в дом за всички млади поети. На 4-и юни (петък) от 20:00 в най-старото висше учебно заведение у нас ще се проведе тазгодишното издание на „Нощта на поетите".

Събитието се организира от Факултетния студентски съвет на Факултета по журналистика и масова комуникация, Фондация „Оранжева луна" и Фондация „Пясъчен часовник" с подкрепата на програма „Младежта в действие" на ЕС.

Целта му е да даде възможност на все още неизвестните млади таланти да покажат своите възможности и сами да представят творчеството си.

И докато някои от вече утвърдените имена в съвременната българска проза и поезия с няколко стихосбирки зад гърба си откриват вечерта с последните си творби, дори и най- притеснените по-млади таланти се престрашават да споделят със широката аудитория произведения, които никой преди това не чувал.

За поетичната атмосфера на събитието ще се погрижат младите таланти от група „Ajabez", които с модерното си рок звучене не се страхуват да задъхат публиката на места с неравноделен, типичен за българския фолклор ритъм, или пък да оставят нежния звук на цигулката да се докосне до най-скритите места в сърцата на техните слушатели.