Натюрмортът, запечатал се като такъв в съзнанието на зрителя е условна композиция, включваща цветя, плодове, риби, предмети и други.

В техниките с печати и карфици, с които авторката се представя от 2003 насам, натюрмортът засилва интереса и към интерпретация.

Базирайки се на един традиционен и леко позабравен в съвремието жанр, натюрмортът в тази изложба присъства в различни и не съвсем традиционни форми, като триизмерни композиции, фото, видео, рисунки с печати и колажи.

Плодовете, създаващи чувството за вкус с излъчването си, или цветята, с аромата и ефирността си и със специфичната си поетичност, са основните присъстващи фигури в изложбата. Присъства и бутилката, като идея за виното и гроздето като негов първообраз.

Наименованието „Стил файв" е игра на думи от английски "Still Life" за натюрморт и ироничното в случая "Still Five", което условно посочва броя на обектите в натюрморта, изграден с печати и цветни моливи. До това цветно допълнение в техниката си, художничката достига скоро. То представлява и своеобразен реверанс към традицията.

Натюрморт или мъртва природа, в случая „Стил Файв" -  това са портрети на обекти, разположени в определена среда, с послание за собственото си съществувание и на взаимодействието помежду им.