Певицата на популярната група "Роксет" Мари Фредриксон е починала на 61-годишна възраст.

Шведската попзвезда, която е съосновател на "Роксет" с Пер Гесле през 1986 г., е починала вчера сутринта, след като е страдала от продължително заболяване. За смъртта ѝ се съобщава днес.

Тя беше най-известна с хитовете на "Роксет" It Must Have Been Love, Joyride, Listen To Your Heart и The Look.

Шведското издание Express цитира изявление на семейството ѝ: "Мари Фредриксон е най-оплаквана от съпруга си Микаел Больос и двете им деца. С голяма тъга трябва да съобщим, че един от най-големите и обичани артисти си отиде. Мари Фредриксон почина сутринта на 9 декември след усложнения на предишното ѝ заболяване."

От семейството добавят, че тяхната съпруга и майка ще бъде погребана в присъствието на най-тесния семеен кръг.

Пер Гесле също отдаде почит на Мари, като заяви: "Цялата ми любов към теб и семейството ти. Нещата никога няма да са същите."

Пер Гесле допълни в "Туитър": "Времето минава толкова бързо. Не беше толкова отдавна, когато прекарвахме дни и нощи в моя малък апартамент, споделяйки невъзможни мечти. И каква мечта в крайна сметка трябваше да споделим! За мен е чест, че срещнах твоя талант и щедрост."

"Тя е невероятна. Не знам колко стотици концерти направихме през последните пет години и това беше възможно да се направи изцяло благодарение на нейната енергия", каза Пер Гесле за нея през 2018 г.

Мари оставя съпруга си Микаел и двете им деца - 26-годишната дъщеря Инес Жозефин и 23-годишния син Оскар.

Преди това тя страдаше от мозъчен тумор през 2002 г., след като беше диагностицирана след припадък вкъщи. Лекарите са предупредили, че тя има само 20% шанс за оцеляване, но тя успя да се възстанови след дълъг и изтощителен курс на лечение.

За съжаление "Роксет" трябваше да излезе в 17-годишна почивка, докато Мари се справи със здравословните си проблеми, които тя разви заради химиотерапията.

Мари беше принудена да се откаже от любимата си музика през 2016 г., когато лекарите са ѝ казали, че вече няма да може да прави турнета или да записва.

В автобиографията си, която излезе през 2015 г., Мари изглеждаше примирена с лошото си здраве.

"Изгубих много години заради болестта. И е тъжно да остаряваш. Но всеки ден си мисля, че съм благодарна, че съм тук. И че все още мога да пея."

Поп дуото беше изключително популярно за времето си, като продаде повече от 75 млн. записа по света и попадна 19 пъти в Топ 40, което го изстреля на върха на славата.