Вокалът и фронтмен на британската музикална група "Продиджи" Кийт Флинт е бил открит мъртъв в дома си в Англия. Смъртта го застига на 49 години, съобщават световните осведомителни агенции.

Певецът от Дънмоу, графство Есекс, е бил открит от полицията тази сутрин, след линейка се е отзовала на сигнали за мъж, който е в безсъзнание. Смъртта му не се разглежда като подозрителна.

"Бяхме извикани да помогнем на изпаднал в беда мъж на адрес в Брук Хил, Норт Енд, малко след 8:10 часа (10:10 часа българско време)", уточни говорителят на полицията в Есекс.

"Отзовахме се и, за съжаление, 49-годишен мъж беше обявен за мъртъв на мястото. Неговите близки бяха информирани. Смъртта не се разглежда като подозрителна и документите ще бъдат подготвени за следователя", допълниха от полицията.

По-късно основателят и идеолог на "Продиджи" Лиъм Хаулет обяви в "Инстаграм", че Кийт Флинт се е самоубил

"Новината е вярна, не мога да повярвам, че казвам това, но нашият брат Кийт е отнел собствения си живот през уикенда, аз съм шокиран, много ядосан, объркан и съкрушен. Почивай в мир, братко", написа Хаулет.

Флинт наскоро се е завърнал във Великобритания от турне в Австралия и е трябвало да започне турне в САЩ през май. 

"Продиджи" придобиха слава с това, че превърнаха своя ъндърграунд рейв звук в част от музикалния мейнстрийм с двата си прочути сингъла "Firestarter" и "Breathe". Групата се превърна в една от най-успешните във Великобритания през 1990-те години, създавайки шест албума, достигнали до номер едно в класациите.

Флинт първоначално участваше като танцьор в групата, но придоби мигновена световна слава, след като записа парчето Firestarter. Скоро той стана известен с уникалните си прически, тежкия грим около очите и енергичните изпълнения на живо.