Много деца, весели и любопитни хора, както и случайни минувачи станаха свидетели на поредното издание на „София диша", територия на което бе ул. „Ангел Кънчев" през целия ден.

Столичният кметът Йорданка Фандъкова припомни, че инициативатаима за цел да се отворят градските пространства на София за хората и обеща, че скоро и на бул. Витоша" ще се организират подобни мероприятия.

Акцент на събитието този път беше литературата.

В литературен двубой автори се състезаваха за спечелване на публиката със свои произведения. Бяха организирани и колективни четения на откъси от любими произведения.

За запалените читатели се предлагаха както антикварни, така и нови книги на по-ниски цени. Посетителите можеха да си купят и стари броеве на „Литературен вестник". Със специални щандове участваха издателствата „Жанет - 45", „Кибеа" и други.

Организатори и ентусиасти се бяха погрижили да направят литературата по-забавна и чрез стари пишещи машини, които минувачите имаха възможността да изпробват сами.

За децата бяха предвидени освен тротоарни игри и рисуване, така и представяне атрактивни и полезни занаяти като правене на сапуни, което им беше особено забавно, а също саморъчно изработване на глинени съдове на истинско грънчарско колело.

Сред атракционите бяха и татуировки, както и рисунки по ръцете и краката с къна, орисване на талисмани, апликиране на еко торбички и много други.