Приятелите и животът. Животът и приятелите. Двете неща са дотолкова преплетени, че без едното е невъзможно да си представим колко скъпоценно е другото. Както твърди Брадли Тревър Грийв „Истински самотните същества на нашата планета се броят на пръсти и повечето от тях имат сериозни проблеми с личната хигиена."

Кое прави приятелите толкова специални? Какво говори за нас изборът на приятели? Кое запалва най-добрите приятелства и кое поддържа пламъка им? В новата си книга Брадли Тревър Грийв демонстрира присъщия си остроумен стил, придружен от прекрасни снимки на животни, за да надникне надълбоко в ежедневното вълшебство, което преживяваме благодарение на приятелите си. Вълнуват го въпросите защо не можем да живеем без приятели, как големите приятелства започват без много шум, какво да правим с добрите приятели, когато станат лоши, както и защо всичко това е толкова съществено.

Неговите съвременни класики „Весела книжка за тъжните дни", „Скъпа мамо", „Смисълът на живота", „Простичката истина за любовта", „Всеки ден е Коледа" се наредиха сред бестселърите в класациите на Ню Йорк Таймс и се превърнаха в любимо четиво за читатели от над 35 страни. Творбите на Брадли Тревър Грийв досега са продадени в повече от 95 милиона екземпляра в световен мащаб.