Native Deen В Минесота добива популярност рап група, наречена Native Deen. Тримата млади американци от арабски произход заявяват, цитирани от МигНюз, че тяхната цел не е печалбата, слава или творчеството само по себе си. Тяхната задача била да поднесат на масите словото на пророка Мохамед, да разкажат на младежите, какво е това ислям – и всичко, разбира се, в стил рап, или в краен случай хип хоп.

Преди две години групата дебютира на заключителната вечер по време на ежегодната Ислямска младежка конференция в Минесота. Оттогава Native Deen издадоха няколко CD-та, придобили широка популярност сред арабската младеж. Музикантите подчертават, че техните концерти са несъвместими с употребата на алкохол и непристойните танци.

Текстовете на групата са посветени на “духовните търсения” на младите мюсюлмани. Една от известните им песни “Адски огън” разказва за живота на млад арабин, който кривва от правия път на истината, предпочитайки пред четенето на Корана диалектическия материализъм и наркотиците.