Уебсайтът Celebrity Net Worth публикува списък на 30-те най-богати барабанисти в света. Челното място заема Ринго Стар, чието богатство възлиза на забележителните 300 милиона долара.

Класацията се базира на приходите от авторски и лицензионни възнаграждения, недвижими имоти, продажби на албуми и ред други.

Първите четири имена в списъка са Ринго Стар, Фил Колинс (250 млн.),  Дейв Грол (225 млн.) и Дон Хенли (200 млн.), което не е изненада, тъй като те всички водят соло кариери или са фронтмени на собствени банди.

По-интересен е фактът, че Джоуи Крамър от Aerosmith попада на девето място със 100 млн. долара, въпреки че има участие в написването на едва няколко от песните на групата.

Това не му пречи да изпревари дори Чад Смит от Red Hot Chili Peppers, който притежава „едва" 90 млн., но е участвал в създаването на всички техни албуми, в които е свирил. Освен това Чад има постоянни участия по турнета както с Red Hot Chili Peppers, така и със страничния си проект Chickenfoot.

На края на списъка срещаме и две своеобразни изненади. Оригиналният барабанист на Guns N' Roses  Стивън Адлър попада на 29-то място със своите 15 млн., което е изключително висока сума, като се има предвид, че не е издавал кой знае какво след „Appetite For Destruction".

Всъщност това само доказва колко доходоносен е бил този албум за оригиналните членове на Guns N' Roses.

Ринго Стар: Не се състезавам с Пол Макартни