Едва 9-годишен Рон Хауърд е вече национална звезда в телевизионното шоу на Анди Грифит и иска само едно нещо за следващия си рожден ден - „Това, което исках най-много беше бийтълска перука", споделя Хауърд през смях пред сп. Rolling Stone - „И на 1 март 1964 получих бийтълската перука на мечтите си."

Сега известният режисьор достига крайната точна на манията си за „фантастичната четворка" и подписва договор да режисира нов документален филм за периода на турнета от кариерата на легендарната група, тогава, когато „Бийтълс" обикалят света и издават едни от най-добрите си албуми.

За филма Хауърд ще интервюира живите членове на групата - Пол МакКартни и  Ринго Стар, както и с Йоко Оно и Оливия Харисън. Хауърд е поласкан, че е поканен от продуцентите на Apple Corps, White Horse Pictures и Imagine Entertainment.

Пред Rolling Stone Хауърд споделя, че това, което за него е най-завладяващото в идеята за филма е, че сега има шанса да покаже на всички какво влияние е имала групата над целия свят.

На официалния сайт на филма (www.thebeatlesliveproject.com), почитателите на световноизвестната група са приканени да изпращат материали, които биха могли да бъдат включени в лентата: „Внимание фенове на Бийтълс! Бяхте ли там? Или пък родителите или дядовците и бабите ви са били част от Бийтъл-манията? Ако някой от вас има видео или аудио материали от турнетата на „Бийтълс", невиждани досега снимки, моля свържете се с нас!"

Филмът се очаква да излезе през 2015 г.